Gitaar.net

 
Wachtwoord kwijt?    Nog geen lid?
Forum: Podium
berichtelektrisch drumstel
Gepost door: ...
Datum: 22/03/2004 16:25

k weet het, we zijn op GITAAR.net, maar ik heb toch een vraag:
vinden jullie het dom alsde drummer van een band op podium een elektrisch, en geen akoestisch drumstel gebruikt. Ik vraag het voor mijn broer, die wil zich zoiets kopen, maar weet niet wat het plubliek ervan vindt. bedankt...
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Steef
Datum: 22/03/2004 17:11

Hmm... Ik heb er niet heel veel verstadn van, maar ik vind het niet dom. Het is misschien wel makkelijker qua vervoer etc. maar een akoestisch drumstel geeft wel dat extra gevoel erin :P (Komt er ook lekker uit...) Persoonlijk vindt ik dat het akoestische geluid wat feller is; wat meer inbrengt in de muziek, maar op zich kan een electrisch drumstel dat ook voor elkaar krijgen...

Hmm.. hier heb je niet veel aan eigenlijk, maar toch.. Veel succes! blij
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Maurice Makaay
Datum: 22/03/2004 17:38

Als het een goed elektrisch drumstel is, dan is het zeker niet dom. Maar let wel op: er zijn best veel drumstellen die echt niet klinken en die weinig slag-gevoelig zijn. Er zijn tegenwoordig wel elektrische drumstellen, waarbij de onderdelen zowel voor de plaats van aanslaan als de snelheid waarmee dat gebeurt gevoelig zijn. Daarbij voor elke plaats en snelheid een aparte sample om het echte drumgeluid zo goed mogelijk te benaderen. Ja, het echte akoestische effect zul je missen (en zo ook het directe geluid dat van het drumstel de zaal in geblazen wordt, omdat het drumstel zelf natuurlijk geen geluid meer maakt), maar voor wat ik gehoord heb is het heeeeel erg acceptabel.

Maar let dus wel op de kwaliteit, omdat deze nogal kan variëren!
Wantijpop 2013 berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Jeroen
Datum: 22/03/2004 18:07

Wat vindt je broer zelf belangrijker, hoe het publiek over zijn podiumpresentatie denkt of hoe het publiek hem vindt KLINKEN?
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: ...
Datum: 22/03/2004 19:00

tsjah...
Maar jullie hebben geen domme gedachte bij de drummer, als deze een elektrisch drumstel gebruikt? --> zoiets van "NEPPERT" ofzo. Het geluid zal het zelfde zijn, en inderdaad Maurice, het drumstel maakt zelf geen geluid, dus het zal minder kracht effect geven...
Mijn broer zal natuurlijk klank/techniek-prestatie belangrijker vinden dan het podium gezicht, maar velen luisteren ineens niet meer zo graag naar een band, als deze andere materialen gebruikt dan "echte" bands (en dat vind ik grote onzin)

en Stephanie: ieder serieus commentaar is bruikbaar blij
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Steef
Datum: 22/03/2004 19:20

Mooi zo blij Ik zou gewoon zeggen; speel waar je je het fijnste bij voelt, en wat het beste gaat. Dat de "echte akoestische" klank mist, is misschien maar een klein detail blij
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Javaca
Datum: 22/03/2004 21:18

Ik zou af en toe best willen dat onze drummer op een Electrische set drumde. (Dat past wat beter in een middenklasser.)
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Relic Bert
Datum: 22/03/2004 22:23

Ik heb een tijdje met een elektrische drummer gewerkt. Up tempo wel aardig, maar bij ballads e.d. verveelt het toch snel.
Voordeel is wel dat je de drummer zachter kunt zetten! heel erg blij
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: glenn
Datum: 23/03/2004 10:29

drummer kan zachter, geluid is beter (OH JA! een pa kan het signaal veel beter aan... ) minder te slepen...

Je vraag wat het publiek ervan vindt is, sorry dat ik het zeg, is geneuzel. Kop boven het maaiveld is kop eraf? Waarom ben je bang o0m onderscheidend te zijn? als je ooit ook maar het minste of geringste erkenning wilt zul je apart moeten zijn! misschien is dat electrisch drumstel net dat beetje... wel een goeie kopen idd. (en die zijn alles behalve goedkoop. ) check de Roland TD-10
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Anonieme bezoeker
Datum: 23/03/2004 12:12

Roland TD-10 heeft onze drummer ook. met dat verslepen ben ik het niet eens. je moet zeker 10 draden doorlussen en vastmaken elke keer en dat kost meer tijd. ook als je het rek(hoe dat ook heet) wilt verplaatsen, duurt dat langer. Geluid is koel, alles is instelbaar.
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: glenn
Datum: 24/03/2004 12:10

kunt een patchbay maken. en een echt drumstel kost nog veel meer tijd.
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: ...
Datum: 24/03/2004 17:49

jah Glenn,
appartheid is kewl, volgens mij zijn er niet zoveel bands die een "elektrische" drummer hebben
tong uit de mond grijns
droom berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Joris
Datum: 24/03/2004 19:54

lijkt mij wel gaaf, ik zou dr in ieder geval geen probleem mee hebben. is zon ding modeling ofzo??
Wantijpop 2013 berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Jeroen
Datum: 24/03/2004 22:08

Midi geloof ik.
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Relic Bert
Datum: 24/03/2004 23:27

@joris:
Moddeling is softwarematig geluiden creeren of nabootsen, zie diverse threads hier. Drums worden meestal gesampeled, dwz, echt drumstel wordt opgenomen en elke keer dat je op de trigger slaat, wordt het sampeltje afgespeeld. Dit alles met aanslaggevoeligheid e.d. Deze elektronische drums klinken het meest natuurlijk. Ook worden drumsounds via synthese (synthesiser) gecreerd, wat ongeveer inhoud dat een basis geluid of golfvorm via allerlei electronische filters gestuurd wordt, zodanig dat een geluid onstaat wat al dan niet perfect lijkt op een echte drumklank. Op deze laatste wijze worden ook de electronische drumklanken gecreerd.

@Jeroen:
Midi heeft er zeker mee te maken. Midi (musik instruments digital interface) is een afgesproken digitaal communicatie protocol om electronische instrumenten met elkaar te laten praten. Hierbij onderscheid men een aantal commando's:
- noot on off, met hierbij aanslaggevoeligheid, aftertouch, velocity
- program change (128 bij GM=general midi) en bank change commando's
- CC parameters: volume, pan, modulatie, fx, etc. etc. (totaal 128)
- Sysex: system exclusief. Om data te downloaden, uploaden, systeem instellingen laden etc. steeds toegespitst op een specifiek apparaat.
Omdat alle electronische apparaten, dwz synthesizers, drumcomputers, soundmodules, etc. midi aan boord moeten hebben, kiezen bijna alle fabrikanten ervoor om hun apparatuur onder te verdelen in een midi stuur gedeelte en een sound gedeelte. Neem bijvoorbeeld een keyboard. Het toestenbord genereerd alleen midi. Deze kun je naar de midi-out sturen om een ander apparaat te bedienen of te bespelen, maar ook naar de interne klankbron. Ook kun je de interne klankbron aansturen vanuit de midi-in. Bij de meeste electronische drumstellen werkt dit niet anders. De pads geneneren een midi signaal wanneer je er op slaat, dus eigenlijk alleen noot informatie met aanslaggevoeligheid. Deze noot on en off informatie wordt naar de klankbron gestuurd waar uiteindelijk de drumklank wordt gemaakt en naar de analoge uitgang wordt gestuurd. Met dit e-drumstel kun je dus ook andere klankbronnen met midi-in aansturen, bijvoorbeeld een synthesiser. Omgekerd kun je dus ook met een synthesizer of een midi gitaar, de drumklankbron aansturen.

Midi is in feite al een verouderd protocol, maar doordat het een standaard is die eigenlijk nog steeds voldoet, vind je het nog steeds op alle e-instrumenten.
GM, oftewel general midi, is een afspraak gemaakt door diverse fabrikanten om tot een standaard te komen: patch met midi nummer 1 is een piano, etc. Doordat dit wat beperkt is, max. 128 klanken, heeft Roland de GS bedacht en Yamaha de XM. Met de moderne apparaten is het echter zonder deze nieuwe standaarden mogelijk om dmv zogenaamde bank change commando's 128 maal het aantal banken geluiden te selecteren. Ik heb zelf een JV-1010 van Rolan, een soundmodule, deze heeft ongeveer 1250 geluiden aan boord.___________________________________________
Bert ten Hove
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Anonieme bezoeker
Datum: 26/03/2004 06:30

Simmons, DE pionier op het gebied van e-drums, had zijn eigen protocol. De SDX-pads waren ook nog eens zone-sensitive, dus de klank was afhankelijk van waar je op het pad sloeg. 20 jaar geleden was dit revolutionair.
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: glenn
Datum: 26/03/2004 11:02

nu nog steeds, althans als je naar de prijs van die gevoelige pads kijkt (compleet set zit ruim boven de 15.000 volgens mijn drummer... was hem iets te gortig).
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Robert
Datum: 13/04/2004 23:32

ik(als gitarist/bassist/drummer(jajaja ook nog) met verscheidene bands met podiumervaring) haat elektrische drumstellen..


de sound is er nooit echt
je kan sommige accenten nooit echt leggen
maar een paar electrische dingen(pads) bij een akoustisch drumstel is wel geniaal..see yaa
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: glenn
Datum: 15/04/2004 11:50

Jij als drummer hebt het nog nooit geprobeerd! Check de demo op de Roland site maar eens. Alle accenten kun j emet die dingen kwijt! (of jij kan gewoon die accenten niet leggen).
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Robert
Datum: 15/04/2004 18:06

ik had een elektrisch drumstel(weet niet welke, mooi ding)

maar daar kon ik nog geen eens rimshot(hoe dat ook heet) mee maken
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Gitaarlex
Datum: 15/04/2004 22:28

Klinkt als uit een pornofilm;"rimshot".
Als je dat ook bedoelt dan klopt het wel dat je dat niet met een electrisch kunt.
Als een kroket: rauw van buiten, zacht van binnen! LOL berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: Zjon
Datum: 16/04/2004 00:40

Sorry ik ken die films niet.

Ik zal het niet prettig vinden als de drummer speelt op een Roland TD6 of yamaha DTXPress. Het lijkt niet op een drum. De TD8 of 10 heeft wel diepe toms en je kan wat meer qua rimshots en accenten.


Helaas pindakaas, kennen die weer niet NIET als een TD6 in z'n geheel opgepakt worden en in de bus gezet worden tandpastagrijns
berichtRe: elektrisch drumstel
Gepost door: glenn
Datum: 19/04/2004 10:50

De TD-10 is de ****! HEb een demo gezien .. dat is belachelijk wat dat ding kan. deksels zijn aanslaggevoelig (net als alles trouwens) en locatie gevoelig... En ja, als je alleen op een squier hebt gespeeld kun je natuurlijk niet zeggen dat alle elektrische gitaren zuigen he?

GLenn
top

Bericht
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen