Gitaar.net

 
Wachtwoord kwijt?    Nog geen lid?

Grappen over bassisten

Een bassist en een gitarist hebben vreselijke ruzie. Ze breken de kleedkamer bijna af als de zanger binnenloopt en vraagt "Wat is hier aan de hand?".
"Nou" zegt de bassist, "hij heeft aan een van mijn stemknoppen gedraaid en nou wil 'ie niet zeggen welke!"
Wat is de overeenkomst tussen de vingers van een fretloos bassist en de bliksem?
Ze raken nooit twee keer dezelfde plek.

Wat is het verschil tussen een bassist en de Bijlmerbajes?
Cellentekort.

Wat is het verschil tussen een bassist en een foto?
Een foto is ontwikkeld.

Waarom lijken contrabassen op bejaarden?
Ze gaan net zo moeilijk in en uit de auto.

Waarom heeft een basgitaar standaard vier snaren?
Dan heeft de bassis nog drie reserve-snaren.

Een bassist werkt elk jaar hard mee aan de kerstvoorstelling van het kerkkoor. Dit jaar komt hij net te laat hijgend en wel binnenrennen. De dirigent vraagt: "Wil je je bas nog even stemmen?". Zegt de bassist: "Hoezo? Doen we het dit jaar dan anders dan vorig jaar?".
Een man gaat op vakantie naar een exotisch, tropisch eiland. Als 'ie met de boot in de buurt van het eiland komt, hoort hij een soort constant gedrum van het eiland komen. Als hij van de boot af is, vraagt hij aan de eerste inboorling die hij tegenkomt wat dat gedrum toch is. De inboorling wordt erg nerveus en roept "Erg slecht als drummen stopt."
Het drummen blijft maar doorgaan en aan het eind van de dag is de man het toch wel zat. Hij klampt een andere inboorling aan en vraagt wanneer het drummen ophoudt. De inboorling kijkt alsof 'ie aan iets heel vervelends wordt herinnerd en roept alleen maar "Erg slecht als drummen stopt" voor 'ie de benen neemt.
Na een paar dagen weinig geslapen te hebben is de man het wel echt helemaal zat. Hij pakt de dichtstbijzijnde inboorling in z'n nekvel, duwt 'm ruw klem tegen een boom aan en roept "Nou wil ik het weten: wat gebeurt er als het drummen stopt?".
Zegt de inboorling angstig: "bas solo!".
top