Gitaar.net

 
Wachtwoord kwijt?    Nog geen lid?

Huisregels

Om gitaar.net forum voor iedereen een prettige plaats te laten zijn om te kunnen discussiëren, wordt iedereen verzocht zich zoveel mogelijk aan de onderstaande huisregels te houden:

Inhoud

 • Het forum is niet bedoeld als reclamezuil. De moderators bepalen welke berichten teveel op reclame lijken en deze verwijderen uit het forum.
 • Houd je aan het onderwerp van de discussie.Wanneer je af wilt wijken van de lopende discussie, verstoor dan niet de lopende discussie, maar open zelf een nieuwe.
 • Flame wars zijn niet toegestaan. Je spreekt over een flame war wanneer twee of meer personen in een verhitte discussie het onderwerp volledig uit het oog verliezen en alleen nog maar elkaar direct aanvallen. Hier zit de rest natuurlijk niet op te wachten. Het haalt de kwaliteit en de sfeer op de forums omlaag.
 • Hieronder valt natuurlijk ook het niet flamen van nieuwe deelnemers aan het forum (newbies). Wanneer newbies met vragen aankomen die al ruimschoots beantwoord zijn, wijs ze dan vriendelijk naar de juiste FAQ of het juiste forumbericht. Verwijs ze daarnaast ook naar deze pagina. Het is zonde om nieuwe deelnemers direct weer weg te jagen.
 • Berichten over het illegaal verkrijgen van software en muziek zijn niet toegestaan.

Taalgebruik

 • De te gebruiken taal is Nederlands, dus geen dialecten gebruiken (ja, Vlaams wordt ook gezien als dialect). Nederlands kunnen alle bezoekers goed lezen. Van dialect wordt slechts een klein gedeelte enthousiast.
 • Er mag niet gescholden worden in de forums. Schuttingtaal is ook uit den boze.
 • Gebruik geen SMS-taal. Sommigen "hbbn -id van wat 'r8er zit en knnn 'r nx mee als kso typ". Dit is een internet-forum en als het goed is heb je een gewoon toetsenbord voor je neus staan. Het voorkomen van duim-RSI door zo min mogelijk karakters in te typen is dus niet aan de orde.
 • Maak als het even kan volledige, leesbare zinnen met alles erop en eraan (hoofdletters, punten, e.d.). Het leest voor de anderen een stuk handiger als het duidelijk is waar de ene zin eindigt en de andere begint. Kleine moeite groot plezier.
 • Ga niet op spelfouten van anderen in lopen hakken. Niet iedereen is even sterk in spelling. Discussies over spelling lopen vrijwel altijd op niets uit is in het verleden gebleken.
 • GEBRUIK NIET CONTINU HOOFDLETTERS. Dit komt over op de lezers van je bericht als GILLEN en bijna niemand is gecharmeerd van gillende mensen. Dus alleen hoofdletters gebruiken als je het ook echt bedoelt als gillen.

Het starten van een nieuw onderwerp

 • Zoek voordat je aan een nieuw onderwerp begint ook eens in de gitaar.net forums naar een antwoord op je vraag. Mogelijk stel je een zogenaamde FAQ (Frequently Asked Question, een veelgestelde vraag), waarvoor al een antwoord beschikbaar is. Het stellen van dit soort veelgestelde vragen kan irritatie opwekken bij je mede-deelnemers aan het forum.
 • Kies een goed onderwerp voor je bericht, zodat anderen in één oogopslag kunnen zien waarover je bericht gaat. Vaak zie je berichten verschijnen met onderwerpen als "Vraagje", "Probleempje", "Wat moet ik kiezen", "Help!", "Voor de experts", etc. Die zeggen natuurlijk helemaal niets over de inhoud. Gebruik liever onderwerpen als "Probleem met rook uit versterker", "Kiezen van een nieuwe zangeres", "Diepgaande vraag over elementen", etc.
 • Plaats je bericht in het juiste forum en plaats eenzelfde bericht niet in meerdere forums tegelijkertijd. Hoewel het aantal postings per forum sterk verschilt is het niet zo dat de forums met minder postings slechter bezocht en bijgehouden worden. Je wint er dus niets mee wanneer je bijvoorbeeld een vraag over plectrumgebruik in het forum gitaristen neerzet, terwijl je hiervoor het forum speeltechniek had moeten gebruiken. De moderators zullen dubbele geposte berichten verwijderen en indien nodig discussies naar het juiste forum verplaatsen.

top