Helaas, Gitaar.net is gestopt

Na 22 jaar Gitaar.net te hebben gebouwd en onderhouden, is de tijd aangebroken om te stoppen met de site. Door het sterk teruggelopen gebruik van de site aan de ene kant, en de kosten plus beheerwerk aan de andere kant, was de beslissing om te stoppen al ruime tijd geleden gevallen.

Voor een groepje vaste bezoekers (jullie weten wie jullie zijn!) heb ik de site nog wel een tijd lang draaiend gehouden. Helaas zijn er spammers die het aanmaken van accounts en het posten van spamberichten nu dusdanig geautomatiseerd lijken te hebben, dat er geen beginnen meer aan is om deze te modereren en te blokkeren. De forums stromen vol met spamberichten, wat deze helaas waardeloos maakt.

Ik zal met veel plezier terugdenken aan alle goeds dat uit Gitaar.net is gekomen. De hoeveelheid speelplezier, kennis, hulp, inspiratie, lief, leed, zin en onzin die uitgewisseld is, is gigantisch. De meetings die gehouden zijn waren altijd goed. De gitaar met handtekeningen die ik op de meeting in Nijmegen heb gekregen (en waarmee we bijna de kroeg uit zijn gezet, omdat iedereen er op wilde spelen) hangt hier nog altijd aan de muur. Ik heb volgens mij nog steeds paper cuts van het dichtlikken van enveloppen met plectrums. Het bestaan van een heuse Gitaar.net baby is een mooie kroon op het werk :-)

Bedankt voor alles, het ga jullie goed, gitaarvrienden!
Till we meet again!!

Maurice Makaay